Усмивки за без пари

Айляк бутик беше част от благотворителната инициативата "Усмивки за без пари по Великден", която се зароди във фейсбук групата За без пари и в нея се включиха доброволци и дарители от цялата страна. На безплатните "айляк" базари в Пловдив успяхме да съберем доста дрехи, играчки, обувки, с които да зарадваме деца и възрастни, които имат нужда от тях. Една част бяха закарани в дома във Велинград, а с Деси и Мариана посетихме дома за деца лишени от родителски грижи в Асеновград (ДОВДЛРГ "Таню войвода"). Благодарение на добрите сърца на много хора,  успяхме да закараме около 20 чувала със сортирани дарения. Децата, с малки изключения, бяха на училище, но успяхме с директорката надълго и нашироко да поговорим за системата, образованието и нуждите на децата в дома. Това, с което помогнахме е някаква нищожна част от това, което би могло да се даде на тези деца, които освен, че имат нужда да бъдат обути, нахранени и облечени, но също така искат и внимание, любов, изграждане на доверие и интеграция след завършване на образованието си. Ето и малко снимки от посещението ни, за жалост не ни бе разрешено да снимаме децата, но понеже ни помолиха да им направим една снимка заедно, публикуваните снимки са със скрити лица.


  В двора е слънчево и приятно, наскоро пейките са ремонтирани с помощта на децата.
 Тези приятелчета искаха да ги снимаме и да публикуваме снимката във фейсбук :)

Чувалите с дрехи, които колкото и да е невероятно успяхме да съберем в малко пежо 206, макар и със махнати седалки :)
След училище децата сами ще изберат на кой какво му харесва според собствения си вкус, защото всяко от тях иска да е модерно и красиво. Обувките се прибират и се дават при нужда, защото това е нещото, което най-бързо се износва и къса. За лятото ще са им необходими джапанки и чехли. Обувките с висок ток не са желателни, дори и за порастналите момичета.
И абитуриентската рокля от Мариана. За щастие завършващите тази година вече са с приготвени тоалети, благодарение на спонсори и помощта от Движение на българските майки, така че ще остане вероятно за следващата година.


Разказ в картинки: Мая